مشاوره فردی

مشاوره فردی

اهمیت و ضرورت مشاوره فردی

عقیده اشتباهی که در گذشته نسبت به روانشناسان داشتیم منحصر بودن حیطه کاری آنها به درمان بیماران روحی و روانی بوده است. اما امروزه تا حدی متوجه ضرورت مشاوره فردی برای همه افراد شده ایم. واقعیت این است که تنها بعد از ابتلا به افسردگی یا دیگر اختلالات روانی نیاز به درمان و کمک نداریم، بلکه بسیاری از افراد که در شرایط ویژه ای هستند می بایست برای کنترل نوسانات روحی خود با یک روانشناس در ارتباط باشند تا از ابتلا احتمالی آنها به افسردگی جلوگیری شود.

اهمیت اصلی مراجعه به مشاور و پیشگیری از بروز مشکلات روحی این است که برخی افراد به دشواری افسردگی را ترک کرده و درمان می شوند، در صورتی که پیش از درگیری به آسانی می توان آن را کنترل کرد.

دلایل نیاز به مشاوره فردی

بیماری های روحی به شکل های مختلفی ظاهر می شوند، اما باید از شرایط بحرانی در زندگی خود آگاه شویم تا پیش از ابتلا به هر اختلال روحی و روانی قادر به کنترل افکار خود باشیم. زمینه های نیازمندی به مشاوره عبارتند از:

  • مرگ اطرافیان
  • شکست عاطفی و احساسی
  • مشکلات خانوادگی
  • فشارهای عصبی، تحصیلی، کاری، عاطفی و …
  • اختلالات جنسی
  • مشکلات زناشویی
  • سردرگمی های هویتی
  • اعتیاد به مواد، الکل یا یک عادت خاص
  • پرخاش
  • کمبود اعتماد به نفس
  • ضعف های اجتماعی

چه زمانی باید به مشاور مراجعه کرد؟

اگر شرایط روحی شما برایتان اهمیت دارد باید همواره بر موقعیت ها و شرایط گوناگون زندگی خود آگاه باشید. به این معنا که اجازه ندهید فشارهای عصبی ناشی از هر عاملی بر شما چیره شوند. برای تسلط بر شرایط خود همواره از روانشناسان و مشاوران فردی کمک بگیرید.

چه زمانی باید به مشاور مراجعه کرد؟
زمان مراجعه به مشاوره

برای مثال در رابطه با مسائل زناشویی هر زمان با مشکل مواجه شدید (عاطفی یا جنسی) با مشاوره فردی و خانواده بر روابط خود مسلط خواهید شد. در صورتی که احساس می کنید توان کنترل هر موقعیتی را ندارید اجازه دهید یک مشاور به شما روش های سازگاری و حل مشکل را آموزش دهد.

اهمیت و ضرورت مشاوره فردی در روابط زناشویی

بسیاری از زوجین در صورت بروز مشکلات جنسی و مسائل زناشویی که نمی توانند با خانواده در میان بگذارند، سعی می کنند برای کنترل شرایط با نادیده گرفتن مشکلات، پرخاش یا هر روش غیر اصولی دیگر انسجام رابطه خود را حفظ نمایند.اما در این شرایط تنها کسی می تواند حامی شما باشد روانشناس است. مشاوره فردی برای زنان و مردانی که به هر دلیلی تمایل ندارند یا نمی توانند با همسر خود برای مشاوره خانوادگی اقدام نمایند، بهترین راه حل برای بهبود روابط عاطفی و جنسی آنها است.

اهمیت و ضرورت مشاوره فردی در روابط زناشویی
اهمیت مشاوره در روابط زناشویی

توجه داشته باشید حتی اگر یکی از وجوه رابطه شما در خطر باشد باید برای التیام آن اقدام نمایید. به این منظور که اگر احساس می کنید رابطه عاطفی شما با همسرتان کاهش یافته است با مشاوره فردی سپس در صورت لزوم با مشاوره خانواده آن را در میان بگذارید. چرا که این مسئله در روابط جنسی نیز تاثیر مستقیم دارد. همچنین ممکن است عکس این ماجرا نیز مشکل ساز باشد.

مشاوره در رابطه با همسو نبودن هویت جنسی

هویت جنسی به این معنا است که فرد متولد شده همسو یا متفاوت است. به این مفهوم که فرد با ظاهر و اندام زنانه، نگرش و هویت مردانه دارد یا بالعکس. این مسئله از کودکی شکل می گیرد، برخی افراد آن را می پذیرند اما برخی تا جوانی یا دیرتر متوجه آن نمی شوند و با نادیده گرفتن این نگرش و گرایش های خود از نظر روانی خود را تحت فشار قرار می دهند.

مشاوره در رابطه با همسو نبودن هویت جنسی
همسو نبودن هویت جنسی

در صورتی که متوجه موارد زیر شدید، یک جلسه مشاوره فردی را بگذرانید یا حتی بهتر است این مسئله را با سکسولوژیست در میان بگذارید.

  • تغییر در گرایش، تمایل به رفتارهایی که به صورت کلیشه ای مربوط به جنس مخالف شما هستند.
  • عدم پذیرش برچسب های جنسیتی (سردرگمی در رابطه با گرایش های جنسی، نپذیرفتن تمایل واقعی به همجنسگرایی)
  • و هر نگرش یا رفتاری که همسو با جنسیت ظاهری شما نمی باشند.

این تغییرات به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شوند چرا که روند زندگی شما را تغییر داده و دشوار می کنند. باید با مشاوره و رفتار درمانی هویت جنسی خود را بپذیرید و مطابق با آن تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنید. حتی ممکن است طبق تشخیص درمانگر با دارو درمانی این شرایط به چارچوب نرمال باز گردد.

نتیجه گیری

مشاوره فردی لازمه حل مشکلاتی مانند اعتیاد، اختلالات جنسی، مشکلات زناشویی، فشارهای عصبی، درگیری های خانوادگی، همسو نبودن هویت جنسی و … می باشد. هدف از مشاوره فردی پیشگیری ابتلا به افسردگی، از دست دادن رابطه و کار، ضعف تحصیلی و … است.

سوالات متداول

  1. مشاوره فردی چگونه به مردم کمک می کند؟
    مشاوره فردی با ایجاد خودآگاهی، خود کاوشی، آموزش مهارت های ارتباطی و … فرد را بر شرایط مسلط می نماید.
  2. مشاوره در تقویت قدرت تصمیم گیری تاثیر دارد؟
    بله مشاور اصول تصمیم گیری را به شما آموزش داده و جسارت انتخاب را در شما ایجاد می کند.
  3. مشاوره در رابطه با کار و تحصیل چه تاثیری دارد؟
    از ضعف تحصیلی و عدم تمرکز یا ناتوانی در انجام امور کاری جلوگیری می کند.
چه امتیازی می دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − هجده =