فیبروم رحم

دلایل ایجاد فیبروم رحم

برخی از خانم ها شب ها در خواب احساس می کنند که نیاز به تخلیه ادرار دارند و یا در برخی مواقع برای تخلیه آن عجله دارند. اکثر این افراد به فیبروم رحم مبتلا می باشند که ما قصد داریم در این بخش از مقاله های کلینیک سکستراپی دکتر نجات بیشتر  درباره انواع فیبروم رحم صحبت خواهیم کرد.

فیبروم رحم چیست؟

فیبروم رحم یک توده غیر عادی می باشد که در رحم رشد می کند  و می تواند بر روی مقعد، مثانه، معده و کلیه نیز تاثیر گذار باشد.

در حقیقت به رشد بیش از اندازه بافت های داخلی و خارجی رحم فیبروم رحم گفته می شود. در این نوع بیماری سلول های ماهیچه ای و بافت هایی که در دیواره رحم وجود دارند غده های غیر سرطانی درون دیواره رحم را می سازند.

در واقع می توانیم بگوییم که فیبروم رحم همچون اثر انگشت می ماند که هیچ یک از آن ها شبیه به هم نمی باشند و مدام در حال رشد کردن هستند.

گفتیم که فیبروم ها از بافت های عضلانی در رحم ساخته می شوند اما این دلیل نمی شود که با قاطعیت بگوییم محل بروز آن ها محدوده داخل رحم است. بلکه آن ها می توانند خارج از رحم و در داخل دیواره رحم نیز رشد کنند و حتی به خود رحم نیز متصل باشند.

فراموش نکنید که این بیماری می تواند سایر اندام های بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. فیبروئید ها موجب درد لگن، خونریزی شدید و ناباروری شده و در تخریب مثانه و روده نیز تاثیر گذار است.

فیبروم رحم چیست؟
علائم فیبروم رحم

شایع ترین علائم فیبروم رحم

  • درد و فشار در ناحیه لگن
  • طولانی بودن خونریزی های ماهانه
  • خونریزی بین دوره قاعدگی
  • بزرگ شدن شکم
  • کمر درد
  • پا درد
  • درد حین رابطه جنسی
  • داشتن احساس نیاز مکرر به دفع ادرار
  • دشوار بودن دفع ادرار و مدفوع

افرادی که دچار فیبروم رحم می شوند

گفتیم که فیبروم رحم از شایع ترین بیماری های زنان می باشد که ممکن است در هر مرحله از زندگی دچار آن شوند.

علت ایجاد فیبروم در رحم هنوز به طور مشخصی پیدا نشده است اما تحقیقات و آمار بدست آمده نشان داده اند که رشد فیبروم رحم به هورمون های استروژن بسیار وابسته می باشد.

فیبروم رحم بعد از سن بلوغ و معمولا بعد از 30 سالگی در خانم ها به وجود می آید که اکثر با یائسگی و پایین آمدن سطح هورمون های استروژن به صورت خود به خود از بین می رود

فیبروم رحم مشکل بسیار شایعی است. در واقع بیشتر خانم ها در مرحله ای از زندگی شان دچار فیبروم رحم می شوند. فیبروم رحم در بیشتر خانم ها بسیار کوچک است و ممکن است شخص اصلا متوجه مشکلی نشود.

درصد ابتلا شدن به فیبروم رحم در خانم های دو رگه آفریقایی-آمریکایی بیشتر از خانم های سفید پوست می باشد.

انواع فیبروم رحم

گفتیم که فیبروم رحم مانند اثر انگشت می ماند که هیچ یک شبیه به دیگری نمی باشد. فیبروم رحم در اثر رشد غیر عادی سلول های ماهیچه رحم به شکل یک توده باریک به وجود می آیند.

این فیبروم ها با توجه به مکانی که در آن رشد می کنند به چند نوع و دسته تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.

  1. فیبروم میومتریال
  2. فیبروم زیر غشای مخاطی
  3. فیبروم میوم
  4. فیبروم های پایه دار
تشخیص فیبروم رحم
علت فیبروم رحم در زنان

فیبروم میومتریال

این فیبروم در داخل رحم و برروی دیواره ماهیچه ای رحم رشد می کند.

فیبروم زیر غشای مخاطی

دقیقت زیر لایه داخلی رحم رشد می کند و این امکان نیز وجود دارد که یک لایه برآمده را در داخل رحم نیز به وجود آورد.

فیبروم میوم

روی دیواره خارجی رحم رشد می کند.

فیبروم های پایه دار

این فیبروم ها معمولا خارج از ناحیه رحم رشد می کنند و توسط یک پایه به خود رحم متصل می شوند.

راه های تشخیص فیبروم رحم

برای تشخیص فیبروم رحم در صورت مشاهده هر یک از علائمی که در مطالب بالا به آن ها اشاره کردیم باید یکی از کارهای زیر را برای تشخیص صد در صد انجام دهید.

  • سونوگرافی
  •  ام آر آی لگن
  •  نمونه برداری از رحم
  • هیستروسالپنوگرام
  • سونوگرافی هیستروگرام
  • هیستروسکوپی

درمان فیبروم رحم

با توجه به این مسئله که معمولا رشد اکثر فیبروم های رحم بعد از مدت زمانی متوقف می شود و همچنین در دوران یائسگی اندازه آن ها کوچک شده می توانید با یک چکاف ساده فیبروم را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که تغییر و پیشرفتی نداشته و در حال رشد نیز نمی باشد.

اما در برخی از خانم های میانسال امکان ابتلا به فیبروم رحم زیاد می باشد همچنین خانم هایی که دچار علائم زیاد از جمله خونریزی های شدید هستند این دسته از افراد باید بلافاصله  روند درمان خود را در پیش گیرند.

از جمله راه های درمان برای فیبروم رحم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. دارودرمانی برای کنترل علائم فیبروم رحم
  2. دارو درمانی برای کاهش اندازه فیبروم رحم
  3. تخریب و خالی کردن فیبروم رحم به وسیله امواج اولتراسوند
  4. میومکتومی
  5. هیسترکتومی
  6. آمبولیزاسیون عروق رحم
راه های تشخیص فیبروم رحم
درمان فیبروم رحم
در نهایت اینکه

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فیبروم رحم می توانید با مشاوران مرکز سکستراپی ما از طریق سایت drnejatclinic.com در ارتباط باشید.

[faq title=”سوالات مربوط به فیبروم رحم ” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”اگر فیبروم درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟” number=”1″]

باعث درد لگن و بدتر شدن خونریزی غیرطبیعی و منجر به کم خونی می شود. فیبروئیدها می توانند بر باروری تأثیر منفی بگذارند.

[/faq_item][faq_item title=”علت رشد فیبروم رحمی چیست؟” number=”2″] استروژن و پروژسترون، دو هورمونی که در طول هر چرخه قاعدگی در جهت آماده سازی برای بارداری، رشد پوشش رحم را تحریک می کنند، باعث رشد فیبروم می شوند. فیبروم ها گیرنده های استروژن و پروژسترون بیشتری نسبت به سلول های ماهیچه ای معمولی رحم دارند.

[/faq_item][faq_item title=”آیا فیبروم رحم از بین می رود؟” number=”3″]فیبروم رحم به طور کلی بی ضرر بوده و اغلب خود به خود از بین می رود. با این حال ، هنگامی که علائم ظاهر می شوند ، فیبروئیدهای درمان نشده می توانند کیفیت زندگی فرد را مختل کرده و منجر به عوارضی مانند کم خونی شوند.[/faq_item][/faq]

1/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + هفت =