سکستراپی » مقالات سکستراپی » فتیش چیست؟ علائم و درمان بیماری فتیشیسم

فتیش چیست؟ علائم و درمان بیماری فتیشیسم

فتیش چیست؟ علائم و درمان بیماری فتیشیسم

بیماری فتیش یا انحراف جنسی چیست؟

فتیشیسم یا فتیش مصطلح به اشیا پرستی یک اختلال و انحراف جنسی می باشد که در آن اشیا محرک جنسی می باشند. همچنین برخی اعضای بدن می توانند توجه فرد را جذب کنند. افراد مبتلا به اختلال و بیماری فتیش فتیشیسم بوده که رضایت جنسی خود را از اجسام بی جان کسب می کنند. این اختلال انواع گوناگونی دارد در هر مدل، فرد مبتلا به فتیشیسم روی یک شی خاص یا یک عضو بدن متمرکز می باشد.

فتیش یکی از شاخه های بیماری های پارافیلیک است که خارج از چارچوب رابطه جنسی سالم می باشد. افرادی که با این شرایط همراه هستند می بایست به روانپزشک یا سکسولوژیست مراجعه نمایند. چرا که ارگاسم و رضایت جنسی در بیماران مبتلا به فتیشیسم کاذب بوده و در اکثر مواقع به خود ارضایی منتهی می شود.

بیماری فتیش یا انحراف جنسی چیست؟
انحراف جنسی و فتیشیسم

اختلالات پارافیلیک کدامند؟

پارافیلیک دسته اصلی انحراف های جنسی می باشد که در نیازهای جنسی افراد تغییراتی ایجاد می کند. زیر شاخه های پارافیلیک به این صورت هستند که فرد دچار اختلال تماشاگری شده و با تماشای رفتارهای خصوصی دیگران به لذت جنسی دست میابد. اختلالات مبدل پوشی، آزارخواهی جنسی و … از موارد شناخته شده این بیماری می باشند. بیماری فتیش نیز یکی از آنها بوده و فرد را به یادگارخواهی وا می دارد.

انواع بیماری فتیش

اختلال فتیش همزمان با بلوغ جنسی آغاز می شود (رفتارهای فتیشیسم در برخی کودکان نیز دیده شده است.) که با خودارضایی، فرد را وابسته می کند. برخی انواع انحراف جنسی مربوط به شی پرستی بوده و در برخی موارد، محرک جنسی عضوی به خصوص از بدن می باشد. در دسته اول در صورت شدید بودن اختلال بیمار تمایل به نگه داشتن لباس زیر یا کفش دیگران داشته باشد.  این بیماری در مردان رایج تر بوده (تقریبا فقط در مردان رخ می دهد.) و به شکل های مختلفی افراد را درگیری می کند که به شرح زیر می باشند.

فتیش کفش

در این نوع از بیماری فتیش، کفش پاشنه بلند محرک جنسی بوده و فرد مبتلا به فتیشیسم با آن نیاز خود را برطرف کرده یا هنگام رابطه جنسی از شریک خود می خواهد تنها کفش پاشنه بلند به پا داشته باشد. در غیر این صورت رابطه برای او رضایت بخش نخواهد بود. چرا که فرد مبتلا به فتیش کفش برای رسیدن به ارگاسم باید شی محرک را لمس یا مشاهده کند.

فتیش لباس زیر

در این مورد که میزان انحراف شدیدتر بوده و لباس های زیر محرک جنسی می باشند. اغلب بیماران هنگام رابطه جنسی برای نزدیک شدن به ارگاسم باید لباس زیر شریک خود را لمس کنند. حتی برخی از افراد مبتلا به این انحراف جنسی دچار اختلال تماشاگری (شاخه ای از اختلالات پارافیلیک) نیز می شوند. به این منظور که مشاهده شریک جنسی با لباس زیر برای آنها بسیار لذت بخش خواهد بود. علاوه بر لباس زیر پوشش های دیگری نیز برای آنها تحریک کننده می باشند برای مثال:

  • پوشش های چرم، براق و جذب مانند بانداژ سر انداز
  • جوراب شلواری
  • پوتین نظامی (بسیار نادر)
  • قلاده

آگالماتوفیلی یا تندیس دوستی

در این نوع گرایش بیمار به عروسک، مانکن و تندیس واکنش جنسی نشان می دهد. در این اختلال فرد مبتلا به فتیشیسم با خیال پردازی خود را در آن مانکن می بیند به عبارتی در توهمات خود به عروسکی که برای او محرک جنسی است تبدیل می شود. برخی روانپزشکان برای این شرایط تشخیص شیزوفرنی می دهند.

آگالماتوفیلی یا تندیس دوستی
فتیش تندیس یا عروسک

فتیش پا

میان افرادی که به اعضای بدن گرایش دارند بیماری فتیش پا بسیار رایج می باشد. در این اختلال بیمار با بوییدن، بوسه و لمس پا تحریک شده و حتی با مشاهده پای افراد به شکل بیمار گونه ای تحریک می شوند. در برخی موارد ممکن است بیمار مبتلا به فتیش پا از شریک جنسی خود برهنگی بطلبد.

فتیش مو و گوش

دسته ای از بیماران انحراف جنسی با بوییدن و لمس مو و گوش نیز به لذت جنسی رسیده و حتی گاهی با خیره شدن به آنها هیجان جنسی را تجربه می کنند.

اختلال استیگماتوفیلی

این زیر شاخه از بیماری های فتیشیسم افراد را به خالکوبی و پرسینگ روی بدن افراد جذب می کند. نگاره های غیر جنسی بدن به شدت موجب برانگیختگی این افراد می شود.

علائم بیماری فتیش و تشخیص فتیشیسم

افراد مبتلا به فتیشیسم تنها زمانی رضایت کامل را دریافت می کنند که به واسطه فتیش ارضا شوند. در غیر این صورت با تجربه روابط جنسی سالم که حتی با ارگاسم همراه است هیجان جنسی کافی را تجربه نمی کنند. در نتیجه اگر در چنین شرایطی قرار دارید و با مقاربت معمولی به ارگاسم نمی رسید یا دچار دیر انزالی هستید، در خود به دنبال نشانه های زیر باشید.

اگر احساس کردید نیاز جنسی شما وابسته به عاملی غیر معمول است و لذت خود را در اجسام یا اعضای بدن می بینید حتما به یک سکسولوژیست مراجعه نمایید. این رفتارها و افکار را باید بیش از 6 ماه در خود مشاهده کنید.

این افکار و رفتارها امکان دارد در رابطه زناشویی شما اختلال ایجاد کرده و موجب آزار همسرتان باشد. در این شرایط متوجه بی میلی، انتقاد و حتی ترس در همسر خواهید شد.

در ضمن برای تشخیص فتیش توجه کنید که اجسام، وسایل و اندام های غیر جنسی موجب تحریک شما می شوند.

درمان بیماری فتیش

در برخی موارد که تنها افکار فتیش شما را درگیر کرده اند نیازی به درمان نخواهد بود اما اگر احساس ناخوشایندی از این موضوع داشتید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید. اما زمانی که با علائم ذکر شده مواجه شدید و انحراف جنسی به شکل بیماری و وابستگی افراطی به فتیش ظاهر شد برای کنترل آن اقدام نمایید.

دو روش درمانی برای فتیشیسم وجود دارد که شامل دارو درمانی و درمان رفتارشناختی می شود. در روش اول داروهای هورمونی برای بیمار تجویز می شود که افکار اجباری ناشی از این اختلال را کنترل می کند. اینگونه تحریکات جنسی غیر معمول در بیمار کمتر مشاهده می شوند. به علاوه اگر فرد مبتلا به فتیشیسم افکار کنترل شده ای داشته باشد درمان رفتارشناختی روی او تاثیر بسزایی خواهد داشت. به تشخیص بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان این دو روش به صورت همزمان نتیجه بهتری می دهند.

چرا فتیشیسم باید درمان شود؟

در پی وابستگی به اشیا بی جان، بیمار از رابطه جنسی سالم به رضایت نمی رسد، این مسئله در روابط جنسی و مشترک او تاثیر می گذارد. چرا که فتیش می تواند موجب نارضایتی شریک جنسی باشد حتی شخص بیماران مبتلا به اختلال فتیشیسم خود از روابط عادی لذت نبرده و در گذر زمان از نظر روحی آسیب می بینند. برخی از مردان با احساس طرد شدگی مواجه شده و از این رو با وسایل بی جان سعی در رفع نیاز روحی و جنسی خود می کنند.

 

نتیجه گیری

بیماری فتیش یک اختلال جنسی می باشد که محرک جنسی آقایان را تغییر می دهد و نیاز جنسی آنها را در خارج از چارچوب روابط سالم محدود می کند. بیماری فتیشیسم به شکل های مختلفی ظاهر می شود برای مثال ممکن است بیمار با دیدن کفش پاشنه بلند به شدت تحریک شود یا حتی با لمس و بوسیدن گوش از نظر جنسی برانگیخته شود. درمان این انحراف جنسی ضروری بوده و با دارو یا مشاوره کنترل می شود.

سوالات متداول
  1. ممکن است گرایش جنسی بیمار در این اختلال تغییر کرده باشد؟
    بله از هر 4 مرد فتیش یک نفر همجنسگرا بوده و با طریق روش زندگی درمان می شود.
  2. علاوه بر انواع ذکر شده فتیش های دیگری وجود دارند؟
    بله، دیگر انواع آنها فتیش چشم، زیر بغل، ناف، شکم، دست، باسن بینی و … بوده که کمتر رایج می باشند.
  3. علت ابتلا به فتیشیسم چیست؟
    فتیشیسم می تواند نتیجه کودک آزاری باشد. همچنین امکان دارد کودک به صورت نا آگاهانه از یک شی لذت ببرد و نسبت به آن شرطی شود. اینگونه این اختلال در بزرگسالی نیز با او همراه خواهد بود.
چه امتیازی می دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 6 =