کورتاژ

عوارض کورتاژ

در مطلب امروز کلینیک سکستراپی دکتر نجات می خواهیم درباره کورتاژ و عمل کورتاژ با شما صحبت کنیم.

کورتاژ چیست؟

بیرون کشیدن یک بافت از رحم را کورتاژ گویند که به صورت عمل جراحی انجام می شود.

کورتاژ کردن با تشخیص پزشک متخصص برای درمان برخی از بیماری های رحمی انجام می شود.

همچنین این عمل برای پاکسازی کردن غشای داخل رحم برای خانم هایی که سقط جنیین داشته اند انجام می شود.

در حقیقت باید اینگونه عنوان کنیم که کورتاژ کردن برای کمک به سلامت جداره رحم انجام می شود.

توسط عمل Curetage این امکان وجود دارد که برخی از مشکلات رحمی همچون پولیپ، بافت اسکار، و یا رشد بیش از حد بافت در رحم اصلاح و درمان شوند.

عوارض کورتاژ

افرادی که کورتاژ می کنند معمولا خطری آن ها را تهدید نمی کند و یا اینکه به ندرت دچار عارضه ای می شوند.

اما با تمام این ها عوارضی بعد از کورتاژ وجود دارد. عوارض ناشی از کورتاژ عبارتند از:

  • سوراخ شدن رحم
  • آسیب دیدگی دهانه رحم
  • عفونت
  • ایجاد زخم در دیواره رحم
آسیب دیدگی دهانه رحم از عوارض کورتاژ کردن
آسیب دیدگی دهانه رحم

تشخیص کورتاژ

علائم و نشانه های نسبتا زیادی وجود دارد تا به شما نشان دهد که نیاز به کورتاژ دارید یا خیر که تمام این نشانه ها باید توسط پزشک متخصص زنان بررسی و تایید شود.

برای تشخیص اینکه شما نیاز به Curetage کردن دارید پزشک از نوعی کورتاژ به نام نمونه برداری اندومتری استفاده می کند.

طی این نمونه برداری خونریزی غیر طبیعی رحم، خونریزی پس از قاعدگی و پیدا کردن سلول های اندومتری در تست سرطان رحم نمونه برداری خواهد شد تا بهتر و دقیق تر بتوان تشخیص داد که فرد نیاز به کورتاژ دارد یا خیر.

عمل کورتاژ

عما کورتاژ در بیمارستان ها و مراکز جراحی صورت می گیرد.

برای این عمل در ابتدا فرد را بیهوش کرده و دهانه واژن و رحم را با اسکراب های ضد باکتری تمیز می کنند تا فرد را برای عمل واژن آماده کنند.

برای عمل جراحی واژن از ابزارهای مخصوص استفاده می کنند تا بتوانند بخش بالایی دهانه رحم را به خوبی بالا نگه داشته تا به راحتی بتوانند عمل Curetage را انجام دهند.

بعد از اینکه دهانه رحم را به اندازه مناسب بالا نگه داشتن با وسیله ای به نام  دیلاتور فلزی به اندازه مداد بزرگ دهانه رحم را باز می کنند.

بعد از این کار ابزاری که شبیه به تخت فلزی می باشد در داخل رحم قرار داده تا بتواند پوشش داخلی رحم را خراش دهد تا پزشک بتواند از بافت داخل رحم نمونه بردای کند.

کورتاژ
تشخیص کورتاژ

نکات دانستنی بعد از کورتاژ

  1. افرادی که عمل کورتاژ انجام می دهند ممکن است تا ساعت ها در ریکاوری باشند تا پزشک شرایط آن ها از نظر میزان خونریزی که دارند بررسی کند در این زمان اثر بیهوشی به طور کامل از بین رفته است و امکان دارد که فرد احساس حالت تهوع و یا گلو درد داشته باشد که این ها همه از به خاطر نوع بیهوشی است که انجام شده است.
  2. این افراد ممکن است تا چند روز بعد از Curetage اسپاسم های ملایم و یا لکه بینی ریزی داشته باشند که این ها جای هیچ نگرانی ندارد و همه از اثرات جانبی بعد از کورتاژ می باشد و شما با رعایت بهداشت و استراحت کافی می توانید یک یا دو روز بعد از کورتاژ فعالیت های روزمره خود را مانند سابق انجام دهید.
  3. نکته بسیار مهمی که بعد از عمل کورتاژ باید به آن توجه داشته باشید این است که تا زمان برگشتن دهانه رحمتان به حالت عادی، خود از وارد کردن هرچیزی به واژن خودداری کنید زیرا امکان عفونت در این شرایط بسیار بالا می باشد حتی برای انجام فعالیت های جنسی نیز باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
  4. بعد از Curetage کردن رحم شما دارای پوشش جدید خواهد شد که شاید بر زمان قاعدگی شما تاثیر گذاشته و در زمان مشخص پریود نشوید. خانم هایی که به خاطر سقط جنین عمل کورتاژ را انجام داده اند برای بارداری مجدد باید با پزشک خود مشورت کنند تا بدانند چه زمانی برای بارداری مجدد آن ها مناسب می باشد.
  5. تعداد Curetage که در سال های اخیر انجام شده است آمارشان کم بوده است و می توان گفت که عمل کورتاژ کاهش پیدا کرده است و دیگر برای خونریزی های غیر طبیعی در خانم ها از این روش استفاده نمی شود زیرا بسیاری از بیماری ها و مشکلات رحمی با دارو، سونوگرافی قابل درمان می باشند
چه افرادی نیاز به عمل کورتاژ دارند
عمل کورتاژ
در نهایت اینکه

در مطالب بالا به چند نمونه از عارضه ها و مشکلاتی که ممکن است بعد از کورتاژ برای شما به وجود آید اشاره کردیم.

همچنین گفتیم که معمولا کورتاژ بعد از خود عارضه ای ندارد و این مسئله به ندرت به وجود می آید.

اما لازم است این موضوع را متذکر شویم که با مشاهده نشانه های همچون خونریزی های شدید، تب، گرفتگی عضلات بیشتر از48 ساعت و ترشح بدبو در واژن حتما در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

تا با بررسی های لازم بتوانند تشخیص دهد که دلیل این نشانه ها چه بوده است و در صورت بیماری های رحمی زودتر بتواند برای درمان آن اقدام کرده و از پیش روی آن جلوگیری کند.

[faq title=”سوالات مربوط به کورتاژ” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”برای انجام عمل کورتاژ از چه نوع بیهوشی استفاده می شود؟” number=”1″]معمولا برای عمل کورتاژ، از بیهوشی عمومی استفاده می شود.[/faq_item][faq_item title=”قبل از انجام عمل Curetage چه اطلاعاتی باید داشت؟” number=”2″]قبل از انجام این عمل شما باید یک شرح حال کلی از وضعیت خودتان به پزشک بدهید و یک فرم رضایت را نیز پر کنید.[/faq_item][faq_item title=”عمل Curetage چه خطراتی دارد؟” number=”3″]پارگی رحم، عفونت رحم و شکم ، چسبندگی رحم در دراز مدت از جمله خطرات عمل کورتاژ می باشد.[/faq_item][/faq]

1.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 13 =