بلوغ جنسی

تشخیص بلوغ جنسی

بلوغ جنسی

مسئله بلوغ جنسی بیشتر اشاره به تغییرات جسمانی دارد که در زنان و مردان به وجود می آید. همچنین نوع دیگر بلوغ هم وجود دارد که به رشد روانی و شخصیتی افراد اشاره دارد که به آن بلوغ روانی گفته می شود.

بلوغ جنسی در پسران

وقتی پسران وارد سن بلوغ می شوند علائم و تغییراتی در آن ها به وجود می آید که با پیروی ازآن ها نوجوان پسر با چالش هایی روبه رو می شود و اطرافیان نیز متوجه این تغییرات در آن ها می شوند. تغییراتی که برای آن ها به وجود می آید به نوعی برایشان آزار دهنده است یکی از این تغییرات بلوغ جنسی، تغییرات شدید در میل جنسی و اندام های جنسی می باشد که برایشان مسئله ساز می شود. برای برخورد با چنین رفتارهایی باید آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید نوجوان خود را به درستی راهنمایی کنید. نوجوان پسر باید بداند که این ویژگی ها و تغییراتی که با آن ها مواجه شده است کاملا طبیعی می باشد و باید در برابر آن ها صبوری به خرج دهد.

بلوغ جنسی
بلوغ جنسی در پسران

پسرها در سنین 10 تا 12 سالگی هورمون های تولید مثل شان افزایش پیدا می کند و آن ها را برای عملکردهای بزرگسالی آماده می کند. افزایش ترشح این هورمون ها در واقع به عنوان آغاز بلوغ جنسی می باشد. اما برخی دیگر از نوجوان ها هستند که تا سن 14 سالگی این تغییرات در آن ها ظاهر نمی شود و باید بگوییم که این دسته از نوجوان ها دچار بلوع دیررس هستند و برخی دیگر زودتر از سن 9 سالگی تغییرات هورمونی درشان به وجود می آید که آن ها هم دچار بلوغ زودرس هستند. بنابراین شما والدین عزیز باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشید که خدای نکرده اگر فرزندتان دچار بلوغ زودرس و یا بلوغ دیررس شد با مشاوره سکستراپی بتوانید از بروز مشکلات احتمالی که ممکن است فرزندتان دچار آن ها  شود جلوگیری کنید

نشانه های بلوغ زودرس پسران

  • بزرگ شدن بیضه ها و آلت تناسلی
  • رشد موی ناحیه تناسلی
  • رشد موهای زیر بغل
  • رشد موهای صورت (ریش و سبیل)
  • رشد سریع قد
  • تغییر تن صدا
  • بوی خاصی که مخصوص دوران بلوغ است

بلوغ جنسی در دختران

همانطور که می دانید دختر ها نسبت به پسرها زودتر به سن بلوغ می رسند و زمانیکه به سن بلوغ جنسی برسند قابلیت تولید مثل دارند. زمانیکه هورمون های جنسی در دختران شروع به ترشح کند اندام های جنسی رشد کرده و در آن ها صفت ثانویه جنسی ظاهر خواهد شد. دختر ها هم در سن بلوغ مانند پسرها با این تغییرات وارد چالش هایی می شوند که نیاز به توجه و راهنمایی درست والدین دارند.

در سن بلوغ دخترها تمایل به رابطه جنسی و احساس وابستگی به جنس مخالف را بیشتر احساس می کنند. بنابراین آگاهی از این تغييرات به خانواده ها کمک مي کند تا در این زمان حساس همراه نوجوان خود بوده و در این راه او را یاري کرده و تنها نگذارند.

اطلاعاتی که والدین می توانند در این دوران در اختیار نوجوان خود قرار دهند و او را راهنمایی کنند خیلی تاثیر گذار می باشد. اما متاسفانه برخی از والدین هستند که به علت کم رویی چندان اطلاعاتی در زمینه آموزش مسائل جنسی، ترس از شکستن و از بین رفتن حرمت خانوادگي و عدم آگاهی از زمان مناسب براي آغاز اموزش جنسی ترجیح می دهند درباره این مسائل با فرزند خود صحبتی نداشته باشند و با این کار باعث می شوند که فرزندشان این اطلاعات را از طریق اینترنت و همسالان خود و … بدست آورد که متاسفانه این اطلاعات به صورت اشتباه در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت و باعث می شود که نوجوان دختر شما با چالش ها و بحران های جنسی، روانی روبرو شود.

نکته:

تمام آموزش های مربوط به دوران بلوغ و همچنین مسائل جنسی باید توسط والدین هم جنس به نوجوان داده شود و در صورت نبودن والدین(پدر و مادر) باید از اقوام نزدیک که نوجوان شما با او احساس راحتی کرده و رابطه خوبی دارد در این زمینه به او کمک کند.

بلوغ جنسی
بلوغ جنسی در دختران

تشخیص بلوغ زودرس در دختران

در مطالب بالا درباره اینکه سن بلوغ زودرس در پسرها چه سنی می باشد اشاره ای کردیم. دختر ها هم بلوغ زودرس دارند و ممکن است در سن 7 یا 8 سالگی به بلوغ برسند از نشانه های بلوغ زودرس در دختران موارد زیر می باشد.

  • بزرگ شدن سینه
  • رشد موهای ناحیه تناسلی
  • رشد موهای زیر بغل
  • رشد سریع قد
  • شروع پریود
  • آکنه و جوش
  • بویی که از بدن ساطع می شود و مخصوص دوران بلوغ است

با مشاهده هر یک از علائمی که در این مطلب به آن ها درباره بلوغ جنسی زودرس در نوجوانان( دختر- پسر) اشاره کردیم حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا تغییرات فیزیکی به وجود آمده توسط معاینه های که پزشک انجام می دهد مورد بررسی قرار گیرد تا بتواند تشخیص دهد که نوجوان شما بلوغ زودرس دارد و یا اینکه عللائمی که مشاهده کرده اید دلیل دیگری دارد و ارتباطی با بلوغ جنسی ندارد.

برای تشخیص صحیح این مسئله پزشک از نوجوان شما آزمایش خون و ادرار می گیرد تا بتواند سطوح بالای هورمون های جنسی را در او مورد بررسی قرار دهد. همچنین آزمایشات تصویری برداری و اسکن کردن( سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی) در تشخیص علت های خاص بروز بلوغ زودرس، همچون وجود تومور در مغز، تخمدان یا بیضه ها، کمک مي کنند.

چه امتیازی می دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 3 =