امروز در کلینیک سکستراپی دکتر نجات می خواهیم درباره یکی از شایع ترین بیماری ها که نخواسته می تواند بر روند برقراری رابطه های جنسی تاثیر گذار باشد یعنی بیماری ام اس و علائم بیماری ام اس بیشتر با شما عزیزان صحبت کنیم.
بیماری ام اس چیست؟
یکی از بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار می دهد بیماری ام اس می باشد.
این بیماری باعث می شود میلین های موجود در سیستم بدن انسان وجود دارند از بین بروند.
میلین ها در حقیقت غشاء چربی می باشد که فیبرهای عصبی مغز و نخاغ را پوشانده و از آن ها محافظت می کنند.
در نتیجه زمانیکه میلین ها دچار آسیب دیدگی شوند پیغامی که از جانب مغر فرمانده بدن باید به دیگر سیستم های بدن منتقل شود به کندی صورت خواهد گرفت.
متاسفانه دلیل اینکه چرا برخی افراد به این بیماری مبتلا می شوند هنوز مشخص نشده است اما می توان گفت یکی از دلایل ابتلا شدن به بیماری ام اس ترکیب عوامل ژنتیک و عفونت های دوران کودکی می باشد.
فکتورهایی که ریسک ابتلا به ام اس را افزایش می دهند
پیش تر عنوان کردیم که ام اس بیماری است که سیستم حرکتی بدن انسان را دچار اختلال می کند و به وضوح علت مبتلا شدن به این بیماری هنوز کشف نشده است.
اما برخی موارد هستند که می تواند میزان ریسک ابتلا به ام اس را در انسان افزایش دهد که این فاکتورها عبارتند از:
- سن
- جنسیت
- وراثت
- عفونت
- عوامل جغرافیایی
سن
بیماری ام است در دسته بیماری هایی قرار دارد که امکان مبتلا شدن به آن در هر سنی که باشید وجود دارد ولیکن به طور معمول این بیماری بیشتر در سن 20 تا 40 سالگی شایع می باشد.
جنسیت
فاکتور دیگر که میزان ابتلا به ریسک ام اس را افزایش می دهد جنسیت است طبق آمار بدست آمده نشان داده شده است که احتمال ابتلا شده به ام اس در زنان دو برابر مردان می باشد.
وراثت
ریسک مبتلا شدن به بیماری ام اس با توجه به علائم بیماری ام اس که در ادامه بیشتر درباه آن ها توضیح خواهیم داد در افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند بیشتر می باشد.
برای مثال اگر یکی از افراد خانواده شما (خواهر، برادر، پدر، مادر و…) مبتلا به ام اس بوده باشند احتمال مبتلا شدن شما به این بیماری 3 درصد می باشد.
عفونت
عفونت فاکتور دیگری است که ریسک ابتلا به ام اس را افزایش می دهد. وجود ویروس Epstein-Barr در خون باعث افزای عفونت در بدن می شود
عوامل جغرافیایی
آب و هوای کشور و شهری که در آن زندگی می کنید هم یکی دیگر از فاکتورهایی است که می توان در ابتلا شدن به بیماری ام اس تاثیر گذار باشد.
کشورها و شهرهایی که دارای آب و هوای معتدل می باشند امکان ابتلا به بیماری ام اس در آن ها بیشتر می باشد
نشانه ها و علائم بیماری ام اس
از مهم ترین و اولیه ترین علائم بیماری ام اس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سرگیجه
- کاهش حافظه
- اختلالات جنسی
- اختلال در کنترل ادرار و مدفوع
- تاری دید
- مورمور شدن انگشتان
- ضعف و گرفتگی عضلات
- افسردگی
- حرکات غیرارادی چشم
- عفونت مثانه
- یبوست
- اسهال
- بی حسی همراه با درد
- از دست دادن کنترل حجم صدا
- آهسته صحبت کردن
- کاهش میل جنسی
- کم شدن حس در ناحیه تناسلی
- ارگاسم ضعیف و کمتر
- مشکلات قاعدگی
کنترل علائم ام اس
پیش تر عنوان کردیم که خطر ابتلا به بیماری ام اس در زنان نسبت به مردان بیشتر می باشد اما علائم بیماری ام اس در هر دو جنس یکسان است.
تنها تفاوت اصلی در علائم این بیماری سطح هورمون ها می باشد.
اینکه نشانه بیماری ام اس چه چیزی است چندان مهم نیست زیرا با اقدامات لازم شما میتوانید آن ها را به راحتی مدیریت کرده و احساس بهتری داشته باشید.
کارهایی که برای کنترل علائم بیماری ام اس می توانید انجام دهید شامل موارد زیر می باشند.
- رژیم غذایی مناسب
- خودداری کردن از استعمال دخانیات
- استفاده بلند مدت از داروهای ام اس
- استراحت مناسب
- مشورت با پزشک متخصص
افرادی که در معرض ابتلا به ام اس قرار دارند
در حقیقت می توانیم بگوییم علاوه برافرادی که مشکل عصبی دارند و بیشتر دچار استرس می شوند دو گروه دیگر نیز هستند که با رفتارهای غلط، خود را در معرض ابتلا شدن به این بیماری قرار داده اند. افراد حساس و زودرنج و افرادی که طبع سردی دارند.
افراد حساس و زودرنج معمولا افرادی هستند که روحیه حساسی دارند و خیلی زودرنج می باشند و با کمترین ناملایمت هایی که با آن برخورد می کنند از حالت عادی خارج شده و تعادل خود را ازدست می دهند.
افراد که دارای طبع سردی می باشند مدام از غذاهای سرد استفاده می کنند و علاقه بسیاری به خوردن ترشی، سرکه، قره قورت و خوراکی های این چنینی دارند.
آزمایش های تشخیص ام اس
همانطور که قبل تر عنوان کردیم متاسفانه راه درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد همچنین برای تشخیص این بیماری نیز آزمایش های مخصوصی وجود ندارد..
نهایتاً تشخیص بر اساس حذف و رد دیگر بیماریها و شرایط ایجاد کننده علائم مشابه صورت می گیرد و پزشک با انجام آزمایش های زیر ام اس را تشخیص می دهد.
- آزمایش خون
- Mri
- بیرون کشیدن مایع نخاع
- تست ای تحریکی
در نهایت اینکه
ما، سعی کرده یم تا در این مقاله جدای از مباحث مربوط به زوج درمانی، اختلالات جنسی، مشکلات زناشویی، نازائی و… اشاره ای هر چند مختصر به بیماری ام اس و علائم بیماری ام اس داشته باشیم.
امیدواریم اطلاعاتی که در این مقاله در اختیارتان قرار داده ایم هر چند محدود به شما کمک کرده باشید تا بیشتر با این بیماری آشنا شوید.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت drnejatclinic.com با مشاوران ما، در ارتباط باشید تا شما را در این زمینه بیشتر و بهتر راهنمایی کنند.
[faq title=”سوالات مربوط به علائم بیماری ام اس” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”ام اس در ابتدا چه علائمی دارد؟” number=”1″]فقدان احساس یا احساس سوزن سوزن شدن می تواند اولین علامت آسیب عصبی ناشی از ام اس باشد. معمولا در صورت، بازوها یا پاها و در یک طرف بدن اتفاق می افتد.
[/faq_item][faq_item title=”آیا ام اس می تواند به طور ناگهانی بروز کند؟” number=”2″]در بیشتر موارد، ام اس با یک علامت مبهم شروع می شود که طی چند روز یا چند هفته به طور کامل ناپدید می شود. علائم می توانند به طور ناگهانی ظاهر شوند و سال ها پس از اولین قسمت ناپدید شوند یا در برخی موارد هرگز دوباره ظاهر نشوند. علائم ام اس بسیار متفاوت است و می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.
[/faq_item][faq_item title=”آیا این احتمال وجود دارد که به بیماری ام اس مبتلا باشیم اما از آن بی اطلاع باشیم؟” number=”3″]ام اس خوش خیم در زمان تشخیص اولیه قابل شناسایی نیست. ممکن است 15 سال طول بکشد تا تشخیص داده شود. دوره ام اس غیر قابل پیش بینی است و داشتن ام اس خوش خیم به این معنی نیست که نمی تواند به شکل شدیدتر ام اس پیشرفت کند.[/faq_item][/faq]