افتادگی رحم

علائم افتادگی رحم

اکثر خانم ها بر این تصور هستند که یکی از عوارض زایمان طبیعی افتادگی رحم می باشد و به خاطر همین مسئله از زایمان طبیعی خودداری کرده و ترجیح می دهد که سزارین انجام دهند.

این تصور درست نمی باشد و اغلب متخصصان زنان، زایمان طبیعی را به جای زایمان سزارین تاکید می کنند و بر این عقیده هستند که افتادگی رحم مسئله ای است قابل درمان می باشد در صورتیکه عوارض زایمان سزارین بیشتر است.

افتادگی رحم چیست؟

افتادگی رحم عارضه ای است که طی آن رحم به سمت پایین کشیده می شود و فرد در شکم خود احساس سنگینی می کند.

شاید بهتر باشد این نکته را متذکر شویم که افتادگی رحم در موارد حاد می تواند باعث برآمدگی ناحیه واژن در فرد شود که این مسئله با معاینه های مخصوص واژن به طور کامل مشخص خواهد شد.

از آنجایی که رحم ماهیچه ای تو خالی می باشد در فرایند تولید مثل یک زن نقش بسیار مهمی دارد.

در حقیقت جنین در تمام طول 9 ماه برای ادامه حیات خود به رحم وابسته می باشد.

جایگاه رحم در بالای مثانه می باشد و به همین خاطر افرادی که دچار افتادگی رحم می شوند افتادگی مثانه نیز پیدا خواهند کرد که این مسئله باعث بی اختیاری ادرار در فرد نیز می شود.

افتادگی رحم
زخم دهانه رحم

انواع افتادگی رحم

دانستید که رحم یک ماهیچه تو خالی می باشد که محل زندگی جنین در طول 9 ماه می باشد اما این بیماری انواع مختلفی دارد که باید با مشاهده هرگونه علائم که نشان دهنده افتادگی رحم در شما می باشد به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مورد مدوا قرار گیرید.

انواع افتادگی رحم به شرح زیر می باشد:

  • افتادگی رحم از نوع درجه یک که در این نوع دهانه رحم به درون واژن رسیده است
  • افتادگی نوع دوم، دهانه رحم به دهانه واژن رسیده است
  • افتادگی نوع سوم که دهانه رحم از واژن بیرون زده است
  • افتادگی رحم از نوع چهارم در این نوع از افتادگی کل رحم از واژن بیرون آمده است

علت افتادگی رحم

بیماری افتادگی رحم علت های بسیاری دارد که باعث می شوند عضلات و لیگمان های لگنی ضعیف شده و باعث شوند که فرد دچار افتادگی رحم شود که در ادامه به مهم ترین علت های این بیماری در زنان پرداخته ایم.

  1. تنش ها و فشارهای متعددی که باعث ضعبف شدن عضلات لیگمانی لگن در زایمان طبیعی می شود. در حقیت خانم هایی که به طور طبیعی زایمان می کنند بیشتر در معرض ابتلا شدن به افتادگی رحم هستند
  2. یبوست های مزمن که با زور زدن های مکرر برای دفع مدفوع همراه می باشد
  3. اضافه وزن و چاقی یکی دیگر از دلایل افتادگی رحم است زیرا که عضلات لگن را تحت تاثیر قرار می دهد
  4. کاهش هورمون استروژن به خاطر یائسگی

طبق آمارهای بدست آمده نشان داده شده است که تقریبا نصف خانم هایی که زایمان طبیعی داشته اند بعد از سال ها دچار افتادگی رحم شده اند. در اغلب این موارد، علائم بدون درمان باقی می مانند و تنها 10 تا 20 درصد زنان به پزشک برای درمان بیماری خود مراجعه می کنند.

 

افتادگی رحم در زنان
علت افتادگی رحم

علائم افتادگی رحم

  • فشار در ناحیه لگن
  • کمر درد
  • احساس بیرون آمدن چیزی از واژن
  • رابطه جنسی دردناک
  • سخت راه رفتن
  • دشواری در ادرار

تشخیص افتادگی رحم

متخصصان زنان و زایمان مجرب با معاینه لگنی می توانند به راحتی تشخیص دهند که شما دچار افتادگی رحم شده اید یا خیر؟! اما در برخی از مواقع نیاز است که شما آزمایش MRI انجام دهید تا مراحل تشخیص با دقت بیشتری انجام شود.

برخی از خانم ها هستن که به خاطر عفونت های مکرر مجاری ادرار و یا اینکه نتوانسته اند ادرار خود را نگه دارند پزشک برای تشخیص دقیق از آن ها خواسته باشد تا آزمایش های دیگری را برای ارزیابی عملکرد مثانه انجام دهند.

آزمایشی همچون تست عصب مثانه که توسط آن عملکرد مثانه مورد سنجش قرار می گیرد و نشان می دهد که مثانه شما به طور کامل خالی ست یا نه؟!

پیشگیری از افتادگی رحم

با مشاوره هایی که از متخصصین زنان و زایمان و افرادی که در زمینه سکستراپی تجربه کافی دارند می توانید با انجام دادن کارهای ساده از فشار آوردن به عضلات لگن کم کرده و از افتادگی رحم جلوگیری کنید.

با انجام کارهای زیر به آسانی می توانید برای پیشگیری از افتادگی رحم آماده باشید.

  • خودداری کردن از وزنه برداری های سنگین
  • خودداری کردن از زور زدن و فشار آوردن هنگام دفع مدفوع
  • استفاده نکردن دخانیات
  • داشتن رژیم مناسب و انجام دادن ورزش
  • استفاده از مکمل های هورمون استروژن بعد از یائسگی تحت نظر پزشک

درمان افتادگی رحم

اگر شما دچار افتادگی رحم خفیف شده اید به راحتی می توانید با انجام ورزش ها و تمرین های تقویت کننده عضلات نگهدارنده رحم اقدام به درمان خود کنید.

یکی از راه های درمان استفاده از روش های کاربردی و موثر استفاده از پساری ها می باشد که این روزها طرفداران بسیاری دارد از این روش برای بالا بردن رحم استفاده می شود که در رفع علائم افتادگی رحم بسیار موثر می باشد.

اما اگر عجله دارید که زودتر از این مسئله رها شوید باید جراحی رحم انجام دهید.

نکته ای که درباره پساری ها باید بدانید این است که آن ها را باید 4 الی 6 ماه یکبار تعویض کرد و این تعویض نیازی به عمل جراحی ندارد.

از دیگر راه های درمان افتادگی رحم لیزر درمانی می باشد که در رفع افتادگی بسیار کاربرد دارد و توسط آن در طی چند جلسه علائم افتادگی بدون انجام دادن هیچگونه جراحی از بین می رود.

پیشگیری از افتادگی رحم
علائم افتادگی رحم
در نهایت اینکه

در این مقاله سعی کرده ایم آنچه درباره افتادگی رحم، علائم آن و علت افتادگی رحم نیاز بوده است بدانید را در اختیارتان قرار دهیم..

امیدواریم مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر با مشاوران مرکز ما از طریق سایت drnejatclinic.com در ارتباط باشید.

[faq title=”سوالات مربوط به افتادگی رحم” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”آیا افتادگی رحم یک مشکل جدی است؟” number=”1″]افتادگی شدید رحم می تواند بخشی از پوشش واژن را جابجا کند و باعث بیرون زدگی آن به خارج از بدن شود. بافت واژن که به لباس ساییده می شود می تواند منجر به زخم های واژن شود. به ندرت زخم ها می توانند عفونی شوند.

[/faq_item][faq_item title=”بهترین درمان برای افتادگی رحم چیست؟” number=”2″]افتادگی رحم ممکن است با برداشتن رحم در یک روش جراحی به نام هیسترکتومی درمان شود. این ممکن است از طریق یک برش ایجاد شده در واژن (هیسترکتومی واژینال) یا از طریق شکم (هیسترکتومی شکمی) انجام شود.

[/faq_item][faq_item title=”اگر پرولاپس درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟” number=”3″]اگر پرولاپس درمان نشود، با گذشت زمان ممکن است ثابت بماند یا به تدریج بدتر شود. در موارد نادر، افتادگی شدید رحم می تواند باعث انسداد کلیه یا احتباس ادرار (ناتوانی در دفع ادرار) شود. این ممکن است منجر به آسیب یا عفونت کلیه شود.[/faq_item][/faq]

چه امتیازی می دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 12 =