سکستراپی » اختلالات نعوظ
سکستراپی

اختلالات نعوظ

درمان نعوظ

در درمان اختلال نعوظ اولین قدم استفاده از داروهای مهارکننده فسفو دی استراز مثل تادالافیل و اصلاح هورمون و کاهش اضطراب و افزایش تونیسیته عضلات لگن و خونرسانی با استفاده از ورزش کگل و بیوفیدبک لگن است. اگر پاسخ به درمان داده نشد، تزریق آلپروستادیل داخل الت و قدم بعد برای درمان وکیوم و در آخر استفاده از پروتز میباشد.

درمان دارویی اختلال نعوظ

آپومورفین ( زیر زبانی) که در ۱۲ دقیقه اثر می کند و تا ۲ ساعت هم می ماند.
ترازودون ضد افسردگی که در اختلال نعوظ اثر دارد.
از داروهای تایید شده مهارکنندههای فسفودی استراز مانندسیلدنافیل که خیلی سریع هم اثر می کند اما در افرادی که نیترات می خورند نباید مصرف شود. قابل توجه است که بیماران قلبی این دارو را با احتیاط استفاده کنند. هم چنین این دارو فقط در پاسخ به تحریک جنسی اثر می کند.
می توان تزریق داخل مجرا انجام داد که باید در شرایط ضد عفونی باشد. این درمان می تواند عوارضی مثل درد در محل تزریق یا نعوظ طول کشیده داشته باشد. در فردی كه بیماری کم خونی داسی شکل، اسکیزوفرنی، اختلال روانی شدید و یا بیماری سیستمیک شدید داشته باشد از این درمان استفاده نمی شود.
استفاده از وکیوم و پروتز در مواردی که به هیچ درمانی پاسخ ندهد استفاده می شود.

علل اختلال نعوظ

اختلالات روانی

یکی از علل اختلال نعوظ (خصوصا در افراد جوان) اختلالات روانی می باشد.
و در افراد مسن تر ۸۰ درصد به علت مشکلات جسمی و ۲۰ درصد مسایل روانی است گرچه خود مسایل جسمی هم باعث استرس و افسردگی می شود.

استرس های كاری و محیطی، خستگی، نداشتن حس خوب نسبت به شریک جنسی و همچنین افسردگی و نگرانی‌، مشکلات خانوادگی و ارتباط خارج زناشویی و مشکلات مالی همگی می‌توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.
مشکلات آناتومیک

از علل دیگر می توان به مشکلات کالبدی و اختلالات عصبی از جمله آسیب به عصب پودندال در جریان حوادث، تصادفات یا جراحی های لگنی اشاره کرد. هم چنین بیماریهایی مغز و اعصاب و یا نخاع از جمله ام.اس. دیابت ،ضعف شدید عضلات و سکته و تومور مغزی … می توانند باعث اختلال نعوظ شوند.

اختلالات عروقی

از علل مهم دیگر اختلالات نعوظ می توان به اختلالات عروقی اشاره کرد چرا که در هنگام نعوظ خون در آلت جمع می شود و درصورت صدمه این رگ ها اختلال نعوظ ایجاد می شود از عوامل صدمه زننده دیابت و فشارخون و هیپرلپیدمی (افزایش چربی)و مشکلات تیرویید.

جراحی لگن وکمر

جراحی پروستات و دیسک کمر ،تصادف و شکستگی لگن ورشکست ادراری، دخانیات و مصرف سیگار ،قلیون و الکل و مواد مخدر و …. نیز می توانند باعث اختلال نعوظ شوند.

مصرف دارو

بعضی داروها نیز میتوانند باعث این مشکل شوند. مثل کتوکونازول (ضد قارچ)، آنتی سایکوتیک ها (داروهای ضد جنون در بیماران با اختلالات روانی )، بعضی دارو های ضد فشار خون و طپش قلب، سایمتیدین، تیازید ها و داروهای ضد افسردگی و مصرف داروهای هورمونی در ورزشکاران می توانندباعث اختلال نعوظ شوند

افزایش سن

افزایش سن نیز می تواند باعث اختلال نعوظ شود که به علت کاهش هورمون های جنسی و اختلال در گردش خون است به طوری که در سن بالای ۵۱ سال ۶۴ درصد دچار اختلالات جنسی می شوند.
درمان اختلال نعوظ
اگر مشکل اضطراب و ترس و افسردگی و غیره است با رواندرمانی و دارو درمان کرده و درصورت لزوم زوج درمانی و
سعی در کنترل تکانه های محیطی و افزایش ارامش و اعتماد به نفس.
در صورتی که مشکلات جسمی باشد
آزمایشات خون ، هورمونی ، قند خون ، چربی خون، و….انجام شود.

روش های درمان نعوظ

ما در اختلال نعوظ دو روش درمان اختصاصی و غیر اختصاصی داریم. در درمان های غیر اختصاصی از روان درمانی، هورمون درمانی، تغییر رژیم غذایی، تغییر شیوه زندگی و … استفاده می شود.
نکته مهم اینکه دوچرخه سواری و ورزش های سنگین به علت آسیب های ریز مکرر به عروق ناحیه تناسلی می توانند باعث این مشکل شوند که در این موارد باید نوع و شدت ورزش را تغییر دهیم. هم چنین در افرادی که به علت مصرف دارو دچار مشکل شده اند دارو تغییر داده می شود.

از درمان های دیگر می توان به هورمون درمانی ( در اختلالات تیروئید، آدرنال، هیپوفیز و…)، و هم چنین استفاده از دارو های خوراکی و تزریقی اشاره کرد.

درمان با دستگاه بیوفیدبک

درمان با دستگاه بیوفیدبک از بی خطرترین و بهترین روشهای درمان اختلال نعوظ است که با افزایش خونرسانی و افزایش قدرت عضلات لگن بیوفیدبک باعث بهبود عملکرد نعوظ در فرد می شود.
شاک ویو دستگاهی که باعث افزایش ساخت عروق جدید در آلت تناسلی می شود وهمراه بیوفیدبک موثر است.

استفاده ازPRP یا استفاده ازسلولهایی بنیادی که در درمان اختلال نعوظ در حال پژوهش است.

نعوظ چیست

اختلالات نعوظ به هر گونه عدم توانایی فرد در تحریک و نگه داری آلت تناسلی می گویند، این مورد اصولا بیش از 3 ماه طول کشیده است. به یاد داشته باشید که مرد ها برای داشتن نعوظ باید از لحاظ روحی و جسمی در سلامت کامل قرار داشته باشند. برای درمان این مشکل موارد زیر مورد برسی قرار می گیرند :

  • برسی هورمون های جنسی و تیرویید و پرولاکتین و کبد و کلیه و اسید اوریک
  • سونوگرافی بیضه و پروستات و مثانه
  • مصرف داروهای مناسب
  • ارزیابی میزان قدرت عضلات
  • اندازه گیری میزان افسردگی
  • اندازه گیری میزان وسواس
  • اندازه گیری میزان اضطراب

در صورتی که فرد در انقباضات عضلات مشکل داشته باشد، حدودا ۱۰ جلسه بیوفیدبک و ورزش لگن و البته ماساژ لگن با دستگاه نجویز می شود. بعد از انجام هر پنج جلسه فرد توسط پزشک مورد ارزیابی قرار میگیرد و اگر درمان برای ایشان مواثر بوده باشد ادامه پیدا می کند در غیر این صورت روش درمان را تغییر می دهیم. از دیگر خدمات می توان از موارد زیر نام برد :

  • یوگاتراپی لگن
  • اصلاح تغذیه
  • رواندرمانی
  • درمان از طریق دستگاه شاک وی

بهبودی ۶۰ تا ۸۰ درصد